Diakonie Západ - Pomoc má mnoho tváří

Transparentní účet

VSTUPTE

LJ_Rodičovská poradna_banner_240x80

Diakonie ČCE – středisko Západní Čechy ve spolupráci s občanským sdružením Ledovec zahájili v lednu 2013 nový projekt s názvem „Program podpory sociálních a pracovních dovedností pro osoby se zdravotním postižením a chronickým duševním onemocněním v Plzeňském kraji“ - CZ.1.04/3.1.02/86.00095. V rámci tohoto projektu probíhají kurzy s názvem „Můj flek“.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem – Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost.

Jedná se o kurzy podpory pracovních a sociálních dovedností pro osoby se zdravotním postižením a chronickým duševním onemocněním.

Kurzy probíhají pravidelně dvakrát týdně po dobu tří měsíců, účastníci si během kurzu osvojují termíny z pracovního prostředí, učí se orientovat v pracovních inzerátech, psát životopis, komunikovat se zaměstnavateli a získají další užitečné informace, které zvýší jejich šance na otevřeném trhu práce.

Součástí kurzů jsou i exkurze na pracoviště, kde již lidé se zdravotním postižením pracují. Účastníci tak získají lepší představu o svém budoucím pracovním uplatnění. Jeden z úspěšných absolventů navíc získá možnost tříměsíční práce na zkoušku.

Kurzy probíhají odděleně pro osoby se zdravotním postižením a osoby s chronickým duševním onemocněním.

ZÁJEMCI O KURZ                                                                                               ZAMĚSTNAVATELÉ

- podrobné informace o kurzech podpory                                                                - užitečné informace o zaměstnávání

pracovních a sociálních dovedností „Můj flek“                                                         osob se zdravotním postižením

Kontakty:

Roman Hajšman, DiS.

Koordinátor a finanční manažer projektu

roman.hajsman@diakonie.cz

Mgr. Jana Štveráková

Koordinátorka pro cílové skupiny

jana.stverakova@moznostitujsou.cz

Alexandr Uhlík

Lektor kurzu pro osoby se zdravotním postižením