Nová vana pro Človíčka - děkujeme, že jste nám ji pomohli získat!

Ve Stacionáři Človíček pro osoby s postižením v Plzni dosluhovala hydromasážní vana pro naše klienty. Ta byla a je ale velice důležitou součástí rehabilitace, která našim Človíčkům nejen pomáhá cítit se lépe, ale přináší i spousty legrace. Na přelomu roku 2014/2015 jsme tedy začali vybírat na novou vanu, pomoci nám mohl každý, a to zasláním jakékoliv částky na náš účet 93399339/0800 pod variabilním symbolem 16.

Cílovou částku 243 849 jsme získali prodejem kvalitní vody Estian od Šumavského Pramene (zdarma dodával půllitrové PET lahve) za symbolický příspěvek 30 Kč, a to u našeho modrého promo pultu na  Plzeňských farmářských trzích. Dále pak pomohla celá řada lidí a firem, kterým opravdu moc děkujeme! Důležitým počinem byl i úspěšný benefiční koncert Ester Kočičkové "Šansony ve vaně", který proběhnul 26. března 2015 od 19:30 v Divadle komedie Pluto a přinesl 20 740 Kč. Více informací zde.

Kampaň provázel vzkaz naší zasloužilé masážní vany Lindy:

Dobrý den,

dovolte, abych se  vám představila. Jsem velká, krásně modrá hydromasážní vana. Umím vodu  usměrnit  do silných masážních trysek, umím také vytvářet ohromné množství  jemných bublinek.

Pomáhám našim klientům ve Stacionáři Človíček  Diakonie Západ. Človíčkům se spasmy pomáhám s uvolněním svalů a všem, kteří se ve mně koupou, přináším potěšení a spoustu legrace.

Jsem už taková  pamětnice zasloužilá – zvládám vykoupat asi tři Človíčky denně už víc než deset let. Sloužím poctivě na svém místě, kolem mě se odehrála už řada změn – přístavba stacionáře, instalace zvedacího  kolejnicového systému, který do mé teploučké vody klienty pohodlně ponoří a posléze je zase bezpečně vytáhne ven.

Já jsem se spokojila s běžnou údržbou a celá léta jsem sloužila bezproblémově. Ale co naplat, nic netrvá věčně. Můj motor často dává hlasitě najevo, že už toho má dost a bohužel, už ani tu vodu všechnu neudržím…  Poslední oprava pomohla jen nakrátko. Vím, že se blíží doba, kdy i přes veškerou snahu svoji práci nezvládnu.

Kdyby někdo mohl pomoci a zajistil mi nástupkyni - novou rehabilitační vanu, oddechla bych si nejen já, ale radost by měli všichni Človíčci, kteří mých služeb využívají, i všichni ti, kteří se o ně starají.

Kolik peněz jsme vlastně potřebovali?

Kvalitní náhrada za naší Lindu, tedy nová hydromasážní vana s chromatoterapí nás nakonce stála 243 849 . Vlastní instalace stála 10 758 Kč.

Kolik se nakonec podařilo vybrat?

Prozatím jsme od našich dárců (viz níže) získali částku 232 546 Kč, a tak jsme ukončili naše snažení. Aby vana sloužila co nejdříve, dofinancovali jsme z vlastních zdrojů 22 061 Kč.

Proč vlastně potřebujeme ve stacionáři Človíček hydromasážní vanu s chromatoterapií - působením barev?

Uvolnění těla a vyladění duše ocení jistě každý člověk. Klienty našeho stacionáře jsou děti s těžkým kombinovaným postižením - tj. mentálním i fyzickým, často i smyslovým.

V důsledku svého postižení mají omezené možnosti vnímání širokého spektra podnětů, které mohou vnímat jejich zdraví vrstevníci. O to intenzivněji na ně působí podněty, které zdraví lidé vnímají okrajově, mnohdy jen podvědomě.

Hydromasážní vana s možností působení barevného prosvětlení vody nám umožní efektivně působit na zlepšení či alespoň udržení stávajícího stavu dětí s postižením synergicky na fyzické, psychické i emoční rovině.

Působení teplé vody, umocněné perličkou a vířivkou uvolňuje spasticitu - chorobné stažení svalů. Barvy významně ovlivňují emoce i psychiku  a následně se efekt projeví i na tělesné rovině.

Volbou barevného světla můžeme zaměřit působení podle aktuální potřeby konkrétního klienta - někdo potřebuje zklidnit, jiný aktivovat atd.

Synergické působení koupele s využitím chromatoterapie - léčení barvami zapadá plně i do konceptu bazální stimulace, který v našem stacionáři využíváme a který klade důraz na vnímání vlastního těla klienta a na stimulaci všech smyslů s využitím rozmanitých podnětů.

A kdo nám už pomohl?

Diamond floor s.r.o.

KartelaTech s.r.o.

Bedřich Zscherp

Drahoslava Zscherpová

MUDr. Petr Mikoláš

Ing. Martina Lindová

JUDr. Karel Havel

RNDr. Aleš Řehula

Zdislava Šecová

Mikulášova družina v Záluží

Radim Němec

Ladislav Štítkovec

Kateřina Barfusová

Regionální sdružení ODS Plzeňského kraje

Divadlo komedie Pluto

Plzeňské farmářské trhy (Envic o.s.)

Šumavský Pramen (vody Estian)

Kovošrot Nepomuk s.r.o.

TMP s.r.o.

Plzeňská teplárenská a.s.

Twin s.r.o.

+ všichni, kteří si zakoupili vodu Estian.

Všem výše uvedeným mnohokrát děkujeme!

Kontaktní osoby pro tuto kampaň

Mgr. Libor Janíček

M: +420 604 761 460