Diakonie Západ - Pomoc má mnoho tváří

VSTUPTE

Sbírka Peříčkový den 2016

1. 4. 10:00 — 18:00

První ročník jednodenní celorepublikové sbírkové akce s názvem Peříčkový den proběhne již 1. dubna v čase od 10:00 do 18:00 i na západě Čech. Dobrovolníci Diakonie Západ budou prodávat peříčkové brože za 50 korun. Kupte si jednu, udělejte si radost a zároveň Pomozte dětem!

Peříčkový den startuje tým kolem žlutého Kuřete se záchranným kruhem v roce, kdy projekt Nadace rozvoje občanské společnosti a České televize Pomozte dětem slaví osmnácté narozeniny a za sebou má získaných 202 000 000 Kč. Cílem nové sbírky je získat částku 2 500 000 Kč, kterou jí pomohou od veřejnosti vybrat dobrovolníci z celé České republiky. Získané peníze budou použity spolu s dalšími finančními prostředky na podporu TOP 50 organizací, které byly pro rok 2016 vybrány na základě zaslaných žádostí a následného veřejného výběrového řízení. V TOP 50 jsou projekty organizací, které nejúčinněji pomohou ohroženým a znevýhodněným dětem napříč celou ČR.

Dobrovolníky poznáte snadno podle žlutých triček s Kuřetem, jmenovek, zapečetěných kasiček a hlavně u sebe budou mít platné povolení ke sbírce. „Do ulic vyrazí dvoučlenné týmy, v Plzni jich bude za Diakonii Západ šest, v Rokycanech jeden a v Dobřanech dva. Celkem chceme za příspěvek darovat 450 peříčkových broží v celkové hodnotě 22 500 Kč. Jsme opravdu moc rádi, že můžeme naopak i my alespoň nějak podpořit jedinečný projekt Pomozte dětem a doufáme, že stejný názor projeví také veřejnost,“ doplňuje Mgr. Libor Janíček, manažer vnějších vztahů Diakonie Západ.

Celá sbírka Peříčkový den vyvrcholí v pražských Žlutých lázních velkou společenskou akcí, na které bude podepisovat svou knížku „Kafe a cigárko“ patronka Maruška Doležalová, zahrají Mixle v piksle a Lukáš Chromek s kapelou.

Kontakty:

Mgr. Libor Janíček

manažer úseku vnějších vztahů Diakonie Západ

mobil: +420 604 761 460

e-mail: libor.janicek@diakonie.cz

Mgr. Václava Egermaierová

koordinátorka služby Klub pro děti a mládež

mobil: +420 734 640 493

e-mail: vaclava.egermaierova@diakonie.cz