Diakonie Západ - Pomoc má mnoho tváří

Transparentní účet

VSTUPTE

LJ_Rodičovská poradna_banner_240x80

Človíčci si po škole užívají hvězdné nebe

2. 10. 2012

Ve Stacionáři Človíček, který je jedním ze zařízení Diakonie ČCE - středisko Západní Čechy, mají všichni veliký důvod k radosti. Ve středu 26. září 2012 se uskutečnilo slavnostní otevření nově přistavěné učebny a zároveň prostoru pro smyslovou stimulaci.

"Jsem na tu vaši novou třídu moc zvědavá. Klárka doma neustále mluví o tom, jak je to tam úžasné. Vodní postel by dokonce chtěla domů," říká paní Šimková, maminka Klárky, která využívá služeb školy i stacionáře.

"Nová třída je pro nás velkým přínosem, máme větší klid a prostor na výuku a děti jsou tu moc spokojené. Navíc se nám podařilo zakoupit spoustu nových pomůcek pro stimulaci zraku. Moc příjemné je, že jedny z dveří vedou přímo na terasu, takže pokud je venku hezky, snadno se dostaneme i na zahradu," dodává paní učitelka Jaroslava Houdová ze Základní školy speciální Diakonie ČCE v Merklíně.

V odpoledních hodinách bude prostor využíván pro relaxaci, smyslovou stimulaci a odpolední volnočasové aktivity.

"Už po měsíci užívání můžeme pozorovat, že nové vodní lůžko nad kterým září hvězdné nebe, lightbox a spousta dalších nových pomůcek jsou pro naše děti podnětné víc, než jsme čekali. Pozitivní reakce můžeme sledovat i u dětí s tím nejtěžším postižením. Nový prostor je takovým velkým dárkem k blížícímu se desetiletému výročí fungování Stacionáře Človíček v Plzni," dodává vedoucí zařízení Barbora Mikulová.

Pozvání na slavnostní otevření přijali i vzácní hosté Mgr. Miroslav Brabec - člen Rady Plzeňského kraje pro sociální oblast a Jarmila Srbková - tajemnice Komise pro zdravotnictví RMP.

Na závěr akce požehnal novému prostoru farář ČCE Mgr. Karel Šimr. Krátký obřad obohatil zpěv tradicionálu, do kterého se zapojila většina přítomných.

Výstavba nové učebny vybavené přístroji pro smyslovou stimulaci a vodním lůžkem by nebyla možná bez  pomoci těchto společností: nadace HEKS (www.heks.ch), Nadační fond Českého Rozhlasu, Nadace Leontinka a Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou.

LJ_Banner na HP Terén_bb_675x115

NAZEV WEBU