Diakonie Západ - Pomoc má mnoho tváří

LJ_Rodičovská poradna_banner_240x80

Diakonie Západ otevřela nový nízkoprahový Klub v Horažďovicích

5. 10. 2012

Ve čtvrtek 27. září Diakonie ČCE – středisko Západní Čechy slavnostně otevřela v pořadí pátý nízkoprahový Klub v Plzeňském Kraji. Ten „služebně nejmladší“ dostal jméno DOK a bude sloužit všem dětským zájemcům, kteří hledají smysluplné naplnění trávení volného času a nebo třeba prostor pro realizaci vlastních aktivit, v Horažďovicích.

Klub společně otevřeli starosta města Horažďovice Mgr. Karel Zrůbek a ředitel Diakonie Západ Bc. Petr Neumann. Pro širokou veřejnost a uživatele Klubu byl připraven bohatý doprovodný program. Vše odstartoval volný tanec na speciálních podložkách a výtvarný workshop s fimem v prostoru vnitřního dvora. Fimo se těšilo velké pozornosti. Všichni si chtěli něco vyrobit a pravda je, že se jim opravdu dařilo.

Po šestnácté hodině se program přesunul na horažďovické náměstí, kde pokračoval žonglérským workshopem. Většina dětí se hned aktivně zapojila. Ikdyž osvojení si žonglérských triků nebylo vůbec jednoduché, tak pro všechny, kdo zkusili, to byla především velká legrace.

Celou akci zakončil koncert alternativního folkového dua Kachna a Zodiac, který opět zúčastněné zavedl zpět od Klubu, tentokrát však do zkušebny Konírny. Autorský šanson z Brd, jak svůj hudební styl označuje samo zmíněné duo, vyklidnila i ty největší zlobiče.

Klub Dok bude mít otevřené své dveře pro všechny zájemce od úterý do pátku vždy od 13.30 do 18.00 hod. na adrese Havlíčkova 505, Horažďovice.

starosta města Horažďovice Mgr. Karel Zrůbek a ředitel Diakonie Západ Bc. Petr Neumann

LJ_Banner na HP Terén_bb_675x115

NAZEV WEBU