Diakonie Západ - Pomoc má mnoho tváří

Transparentní účet

VSTUPTE

LJ_Rodičovská poradna_banner_240x80

Dny Dé letos nabídnou oslavu jubilea i Neočekávaný dýchánek.

12. 6. 2012

Diakonie ČCE – středisko Západní Čechy opět připravila na 13. a 14. června projekt s názvem Dny Dé aneb „Setkání dvou světů“, který se již pátým rokem snaží vytvářet prostor pro sblížení „dvou světů“ - světa lidí se zdravotním postižením a světa „zdravých“ lidí. Současně představí široké veřejnosti jednotlivé služby a programy Diakonie Západ a její dceřiné společnosti Možnosti tu jsou.

V letošním roce jsme se rozhodli věnovat první část projektu takové malé oslavě dvacetiletého působení Diakonie ČCE v Plzeňském kraji. K této příležitosti jsme připravili na středu 13. června v prostorách Storypointu v Prokopově ulici výstavu fotografií, která mapuje zmíněné období,“ přibližuje program projektu Tomáš Benda koordinátor pro fundraising a PR Diakonie Západ. Vernisáž výstavy od 16.30 hod.

Ve čtvrtek 14.června si budou moci návštěvníci Smetanových sadů v Plzni vyzkoušet, jaké to je, ocitnout se v „jiném světě“. Budou připraveny zábavné aktivity pro MALÉ i velké, možnost obměny šatníku v Secondhelpu či občerstvení z Kačaby. Celou akci opět doprovodí malý kulturní festival, během kterého se na podiu vystřídá například módní přehlídka, vodnická pohádka či Neočekávaný dýchánek,“ doplňuje Benda.

Program kulturního festivalu:

14:00 / Módní přehlídka / Plamínek Merklín

15:00 / Ice Cold Crew / break dance, Klub Atom

16:00 / KOŇMO (divadelní společnost) / Vodnická pohádka

17:00 / Dangerous Cat / Klub Akcent

18:00 / Jiskřička, dětský soubor písní a tanců, Plzeň

20:00 / NEOČEKÁVANÝ DÝCHÁNEK / alternative-world music / Praha

Akce cihla

Celý projekt Dny Dé aneb „Setkání dvou světů“  bude opět provázet benefiční Akce cihla, která již třináctým rokem pomáhá lidem s mentálním postižením na cestě k samostatnosti a nezávislosti, na cestě k běžnému životu mimo velké ústavy. V Plzni je realizována na podporu programu MŮJ 1+0, který provozuje chráněné a podporované bydlení v našem městě. Stejně tak jako v loňském roce Akce cihla v Plzni spojila své síly s Historickým víkendem a 16. Mezinárodním folklorním festivalem CIOFF.

V Plzni je možné podpořit službu Můj 1+0 chráněné a podporované bydlení pro osoby s mentálním postižením na těchto místech:

11. - 13. června / Storypoint, Prokopova 19, Plzeň

14. a 15. června / Smetanovy sady, Plzeň (U Branky)

16. a 17. června / náměstí Republiky (v rámci Historického víkendu)

I v letošním roce budou moci lidé na stánku Akce cihla potkat její patrony herce Pavla Nového a Andreu Černou.

Akce cihla v Plzni probíhá pod záštitou člena Rady Plzeňského kraje pro sociální oblast Mgr. Miroslava Brabce.

Projekt Dny Dé aneb „Setkání dvou světů“ podpořily tyto společnosti:

Akci cihla v Plzni podpořily tyto společnosti: