Diakonie Západ - Pomoc má mnoho tváří

Transparentní účet

VSTUPTE

LJ_Rodičovská poradna_banner_240x80

Domov Radost se rozrostl o šest nových pokojů. Pět z nich již má své obyvatele.

14. 10. 2013

V Domově Radost  probíhala od února letošního roku rozsáhlá rekonstrukce. Prostor bývalé kuchyně a jídelny se proměnil na šest nových pokojů, které nabízí domov lidem s poruchou autistického spektra a mentálním postižením. Počet domácností Domova Radost se tak posunul na číslo čtyři. Společně s těmito šesti pokoji přibyly i další dva sloužící pro odlehčovací službu.

V rámci celorepublikově probíhajícího 5. ročníku týdne sociálních služeb jsme v Domově Radost připravili den otevřených dveří a slavnostní otevření zmíněné domácnosti.

Symbolického aktu otevření nové domácnosti se ujali tři vzácní hosté.

Jsem velmi rád, že mohu pozorovat krásnou proměnu tohoto objektu, který jsem navštěvoval již před třiceti lety. Tehdy ještě sloužil jako školské zařízení,“ uvedl člen Rady Plzeňského kraje pro oblast sociálních věcí Mgr. Zdeněk Honz.

„Důvody pro rekonstrukci byly dva. První byl v nutnosti zrušit společnou kuchyni, která neúměrně zatěžovala náklady provozu domova a druhým podstatnějším bylo nabídnout další pokoje a tak i domov lidem s poruchou autistického spektra. Dlouhodobě jsme měli vysoký zájem o tuto službu a tak hned po svém dokončení má pět pokojů své nové obyvatele a poslední volný bude obsazen příští měsíc,“ představil motivy k vytvoření nové domácnosti ředitel Diakonie Západ Bc. Petr Neumann.

Na závěr slavnostního otevření proběhl i akt posvěcení zmíněné domácnosti, kterého se ujala Darina Hybská Majdúchová z partnerského sboru ČCE v Merklíně u Přeštic.

Rekonstrukce a výstavba pokojů byla financovaná z hypotečního úvěru, ale vybavení domácnosti jsme pořídili díky finančním darům z charitativního bazaru v Luženičkách, koledníků Tříkrálové sbírky v Dobřanech, firmy Twin s.r.o. , RWE Energie, a.s. a dalších firem a jednotlivců z našeho regionu,“ doplnil koordinátor PR a fundraisingu Diakonie Západ Mgr. Tomáš Benda

Domov Radost je svým zaměřením jedinečné zařízení v České republice a patří mezi ty s nejdelší tradicí na západě Čech.

Uživatelům služby je zajišťován denní program ve Stacionáři Soběkury a centru denních služeb Plamínek v Merklíně včetně dopravy mikrobusy.

V prostorech Domova Radost je také možné využít odlehčovací službu Pírko.

Celková kapacita zařízení je 30 osob.

nová domácnost Domov Radost