Diakonie Západ - Pomoc má mnoho tváří

Transparentní účet

VSTUPTE

Překonat hranice? To není žádné UMĚNÍ!!!

20. 7. 2015

Dostat se za hranice cizí země, není až takový problém, zejména, pokud se jedná o země Evropské unie. To si na vlastní kůži vyzkoušelo 5 umělců z Diakonie Neuendettelsau, kteří přijeli na první třídenní výtvarný  workshop do Plzně, kde už je s napětím očekávali umělci z Diakonie Západ. Všichni byli netrpěliví, až se  do společného díla pustí. Čekal je poměrně náročný úkol – vytvořit cca 20 obrazů, které budou vystaveny v průběhu měsíce září na výstavě v Internationales Haus v Norimberku a v říjnu pak i v Plzni. To vše v rámci projektu „Není žádné UMĚNÍ překonat hranice“, který byl podpořen Česko-německým fondem budoucnosti.

Ale jak se dorozumíme, když neumíme česky/německy? Jak se budeme na společné práci domlouvat? Podobných otázek znělo spoustu. Ve chvíli, kdy se všichni pustili do práce se ukázalo, že neznalost jazyka opravdu není překážkou. „Lenko, to jsi udělala moc dobře, tenhle kousek na našem obrazu,“ uznale pokyvuje hlavou René. Lenka s úsměvem kývá. To, že německy umí pouze poděkovat není při práci na společném výtvarném díle vůbec překážkou. Jde jim to od ruky, jako by se znali a spolupracovali odjakživa.

„Tohle je přesně to, o co nám v rámci projektu šlo - navázání spolupráce a osobních kontaktů mezi našimi umělci i pracovníky“ dodává Elizabeth Schick z Diakonie Neuendettelsau.

20. července se vydají čeští umělci na cestu do Neuendettelsau, kde vznikne druhá část obrazů.

PomozteDetem_banner_ na web

NAZEV WEBU