Diakonie Západ - Pomoc má mnoho tváří

Transparentní účet

VSTUPTE

LJ_Rodičovská poradna_banner_240x80

Slušnej bazar je místo, kde děti pomáhají dětem

2. 7. 2013

Děti a mladí lidé z Klubu Atom, který funguje pod Diakonií Západ na Lochotínském sídlišti v Plzni, rozjeli v průběhu června ojedinělý projekt s názvem Slušnej bazar. S tímto projektem se v minulém měsíci zúčastnili tří akcí, na kterých se jim podařilo vybrat více než 14 000 korun, které věnují dětskému domovu Domino v Plzni na kroužky a zájmovou činnost.

Reportáž na TV ZAK

A jak se jim podařilo získat takovou částku? V průběhu uplynulého měsíce sbírali po svých kamarádech, známých, ale i od cizích lidí šperky, oblečení, hrnečky, svíčky a jiné dárkové předměty. Tyto věci pak nabízeli ve stánku Slušnýho bazaru jako dárek každému, kdo se rozhodl jim finančně přispět.

Nechtěli jsme věci prodávat a být jako obchod, rozhodli jsme se, že obdarujeme dárce dárkem. Takže jste u nás mohli dostat dárek za dárek“ vysvětluje vedoucí Klubu Atom Jana Baťková pod jejíž garancí byl Slušnej bazar realizován.

Proč se děti a mladí lidé rozhodli podpořit zrovna dětský domov? „Pro dětský domov jsme se rozhodli proto, že jsou tam děti, které jsou ve stejném věku jako my a mají podobné zájmy a touhy jako my. Taky proto, že jim můžeme nabídnou víc než jen peníze. Uspořádáme pro ně fotbalový turnaj, kde jim finanční dar předáme“ říká Viky, jedna z dívek, která se do organizace Slušnýho bazaru zapojila.

Díky podpoře Nadace Via a ČSOB, a.s. se vybrané peníze zdvojnásobí, takže do dětského domova poputuje více jak 20 000 korun.

Slušnej bazar měl obrovský úspěch, takový jsme ani nečekali. Proto jsme se rozhodli, že v něm budeme pokračovat i dál. Stále přijímáme věci, které už lidé nechtějí, ale mohou stále někomu udělat radost. Jediné co nyní zvažujeme, komu se rozhodneme pomoci v budoucnu,“ dodává Baťková.

Do Slušnýho bazaru se můžete zapojit přes následující kontakty:

tel. 739 244 795 či email: atom.zapad@diakonie.cz

Slušnej Bazar