Co se podařilo v Poradně Klatovy

16. března 2018

Nevíte si rady? Přijďte do poradny!

Co se podařilo v Poradně Klatovy
16. března 2018 - Co se podařilo v Poradně Klatovy

Tak začíná výborný článek, který vyšel v měsíčníku Rozhled těsně před Vánocemi. Rozhled rozesílá svůj časopis do schránek čtenářů v několika mutacích po plzeňském a jihočeském kraji. Ve spolupráci s šéfredaktorem měsíčníku se nám podařilo přilákat klienty do naší Poradny pro občany v nesnázích v Klatovech.
Poradna pro občany v nesnázích Diakonie Západ poskytuje odborné sociální poradenství již řadu let. Nejdelší dobu a s největším počtem klientů funguje poradna v Rokycanech. V Klatovech poradna funguje přibližně dva roky. V loňském roce navštívilo poradnu za celý rok celkem 31 klientů.

V roce 2018, po předvánočním vydání pěkného a účelného článku v Rozhledu, navštívilo Poradnu již v prvních dvou měsících tohoto roku 25 klientů. Považujeme to za úspěch a doufáme v rostoucí počet dalších klientů. Během podzimu roku 2017 jsme také rozšířili otevírací dobu z jednoho dne na dva dny v týdnu. Poradna je nyní otevřená ve středu a ve čtvrtek, vždy od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 16:00.
Propagace poradny v Klatovech pokračuje neustále a my věříme, že uživatelů služby bude ještě více.

Povědomí o poradně se rozšířilo nejen na Klatovsku, ale i do okolí Horažďovic, Sušice a Domažlic. Další článek nám vyšel v Rozhledu dne 7. 2. 2018, který je připomenutím toho, že poskytujeme kvalitní a bezplatné sociální služby tam, kde na to člověk sám nestačí.

Poradna pro občany v nesnázích Klatovy
Působnost: Klatovy a okolí
Adresa: Vídeňská 181, 339 01 Klatovy
Mobil: +420 734 393 161
E-mail: poradna.klatovy@diakonie.cz
Koordinátor zařízení: Jan Neckář, DiS.
Provozní doba: Středa: 09:00 - 12:00, 13:00 – 16:00, Čtvrtek: 09:00 - 12:00, 13:00 – 16:00