Jdeme dál již druhým rokem objevuje plzeňské krásy a zajímavosti

29. června 2018

Ve středu 13. června proběhla akce Zajímavosti plzeňského náměstí II., která pro pozitivní ohlasy našich klientů navazuje na úspěšnou loňskou akci se stejným názvem.

Jdeme dál již druhým rokem objevuje plzeňské krásy a zajímavostmi
29. června 2018 - Jdeme dál již druhým rokem objevuje plzeňské krásy a zajímavosti

Letos jsme představili našim klientům Západočeské muzeum, v Šafaříkových sadech Zkamenělý strom, sousoší Spejbla a Hurvínka, lavičku Václava Havla, galerii Mastné krámy v Pražské ulici, v Křižíkových sadech pak krásný relaxační park Mlýnská strouha alias plzeňské Benátky. Naši akci jsme zakončili posezením v příjemné kavárně na náměstí Republiky.

V příštím roce tuto úspěšnou akci jistě zopakujeme. „Je spousta krásných míst, o kterých bychom měli více vědět,“ uvedla koordinátorka služby Petra Stružková.

Jdeme dál, tak každé čtvrtletí pořádá, mimo pravidelné individuální schůzky s klienty, akce společné pro všechny klienty, při které mohou navázat kamarádské vztahy a hlavně získat přehled o možnostech trávení volného času.

Vidíme jako velmi důležité, zapojit naše klienty co nejvíce do běžného života, které jejich vrstevníci běžně žijí. Chceme, aby měli přehled o svém okolí a kulturním vyžití v Plzni,“ doplňuje Stružková.

Služba Jdeme dál pro osoby s postižením je jednou ze sociálních služeb, kterou poskytuje Diakonie Západ. Zaměřuje se na podporu a samostatnost osob se zdravotním postižením (zejména mentálním) v Plzeňském kraji.

V současné době je služba spolufinancována Evropským sociálním fondem 2016 – 2019 v rámci rozvoje služeb v Plzeňském kraji.

Loga 1200x360 unie OPZ  Loga 1200x360 unie OPVVV