Tragické úmrtí ukrajinského dělníka: sbírka pro jeho ženu a dvě malé děti

15. ledna 2018

Rádi bychom se obrátili na všechny pracovníky a příznivce Diakonie Západ tentokrát s poněkud smutnou prosbou. Možná někteří z vás v nedávné době zaregistrovali informaci o tragické smrti jednoho pracovníka firmy Borgers na Rokycansku. Šlo o mladého cizince původem z Ukrajiny a situace tomu chtěla, že vdova po tragicky zesnulém muži je nyní v kontaktu s naší službou Terén pro ohrožené osoby. Rádi bychom paní v těchto těžkých chvílích pomohli, jak nejlépe budeme moci. Mimo jiné i právě šířením informací o pořádané sbírce na její podporu. Zřizovatelem sbírky je Charita Česká republika, jejíž oficiální text naleznete níže. Budeme rádi za další šíření tohoto textu, případně i za vaše osobní příspěvky. Těžkou životní situaci paní se snažíme zmírnit i řešením dalších nastalých problémů. Děkujeme za vaši případnou pomoc, ať již bude jakéhokoli druhu.

Za Terén pro ohrožené osoby Jan Vaněk / Viktor Rumpík / Elena Sadovaia

Tragické úmrtí ukrajinského dělníka: sbírka pro jeho ženu a dvě malé děti
15. ledna 2018 - Tragické úmrtí ukrajinského dělníka: sbírka pro jeho ženu a dvě malé děti

Mykola Shuruta (26) zemřel 7. prosince v továrně „Borgers" na Rokycansku, která je dodavatelem výrobků pro automobilový průmysl. Podle médií byl v brzkých ranních hodinách rozdrcen strojem, na kterém pracoval.

Mykola přijel do České republiky vydělat peníze pro svou rodinu, která žije na západní Ukrajině. Byl jediným živitelem rodiny. Jeho žena se doma starala o jejich dvě malé děti ve věku pěti a dvou let. Jedno dítě je od narození zdravotně postižené a vyžaduje speciální péči.

Tato sbírka má za cíl pomoci rodině překonat aktuální období po jeho smrti a vyřešit praktické záležitosti, kterým nyní čelí.

Chcete-li podpořit Mykolovu ženu a jeho děti, použijte bankovní účet "Charita pro Ukrajinu" 55660022/0800. Použijte variabilní symbol 1041.

Pro platby ze zahraničí uveďte SWIFT: GIBACZPX a IBAN: CZ79 0800 0000 0000 5566 0022.

Zřizovatelem sbírky je Charita Česká republika. Sbírku podporuje Konsorcium nevládních organizací pracujících s migranty v ČR a Diakonie Západ.

Pět procent z vámi darované částky jde dle zákona 117/2001 O veřejných sbírkách na pokrytí režijních nákladů sbírky.

Kontakty:

martina.tomanova@charita.cz, tel. 731 646 938

Články o tragické smrti Mykoly: