Adite pro náhradní rodiny

Je jednou ze služeb, kterou poskytuje Diakonie Západ.  Jejím posláním je doprovázet pěstounské rodiny při vytváření bezpečného a harmonického prostředí pro zdravý vývoj dětí. Služby jsou poskytovány bezplatně a diskrétně přímo v domácnostech či v atraktivním prostředí našich zařízení. Tým pracovníků vnímá náhradní rodinnou péči jako příležitost a šanci pro ohrožené děti.

Adite pro náhradní rodiny

Kapacita služby: 178 pěstounských rodin

Cílová skupina: děti v pěstounských rodinách, pěstouni

Typ poskytované služby: doprovázení pěstounských rodin poskytovaná na základě pověření k výkonu sociálně právní ochrany dětí

Působnost: Plzeňsko, Rokycansko, Nýřansko, Domažlicko, Horšovskotýnsko, Sušicko, Horažďovicko, Stříbrsko, Stodsko

Kontaktní adresa: Denisovo nábřeží 6, 301 00 Plzeň

E-mail: adite.zapad@diakonie.cz

Koordinátor služby: Mgr. Jiřina Ullmanová

E-mail:  jirina.ullmanova@diakonie.cz

Poskytované služby:

• doprovázení pěstounských rodin,
  • asistovaný kontakt dítěte s biologickou rodinou,
  • poradenství a psychologická pomoc,
  • vzdělávání pěstounů,
  • odlehčovací služby,
  • osvětová činnost.

V pěstounské rodině jsem doma
Cílem kampaně „V pěstounské rodině jsem doma“ je zvát příznivce, zájemce a širokou veřejnost na pravidelná setkání k otázkám pěstounské péče.  Setkání se účastní pěstouni, odborníci i pracovníci, kteří pěstouny doprovázejí.

Podpora vzdělávání dětí v náhradní rodinné péči
Projekt byl zaměřen na podporu domácího vzdělávání dětí, které žijí v pěstounské péči. Probíhal v období duben 2016 až březen 2017. V projetku bylo podpřeno celkem 26 dětí.
Projekt přispěl ke zlepšení školních výsledků dětí a pomohl tak dětem k získání větší šance na uplatnění ve společnosti. Podpořena byla také spolupráce rodiny a školy, kdy byla nastavena podpora pro konkrétní děti se specifkými vzdělávacími potřebami. ING Bank Fond Nadace Terezy Maxové dětem přispěl na část realizace formou financování lektorů - děkujeme!

Stáhněte si naši brožuru a leták:

Brozura pro zájemce o pěstounskou péči.pdf

Leták o službě Adite.pdf

Formulář pro podání stížnosti.docx

Pravidla pro podávání stížností.docx

Průvodce standardy sociálně-právní ochrany.pdf

Průvodce službou Adite pro náhradní rodiny .pdf

Nadpisy_profily_Adite_2_2_285x30

Mgr. Jiřina Ullmanová – vedoucí služeb náhradní rodinné péče – 731 125 429, jirina.ullmanova@diakonie.cz

Bc. Jana Žůrková – koordinátor služby Adite Plzeň – 730 802 698, jana.zurkova@diakonie.cz

Mgr. Karel Řezáč - doprovázející pracovník Adite Plzeň - 605 203 970, karel.rezac@diakonie.cz

Mgr. Simona Kuchárová - doprovázející pracovník Adite Plzeň - 731 143 783, simona.kucharova@diakonie.cz

Mgr. Štěpánka Holubová - doprovázející pracovník Adite Plzeň - 739 385 192, stepanka.holubova@diakonie.cz

Mgr. Petra Elisová, DiS. - doprovázející pracovník Adite Plzeň - 605 226 276, petra.elisova@diakonie.cz

Mgr. Martina Gabrielová - terapeut služby Adite - 605 226 259, martina.gabrielova@diakonie.cz

Helena Makrlíková, DiS. - koordinátor služby Adite Sušice - 733 614 621, helena.makrlikova@diakonie.cz

Bc. Božena Smilková - doprovázející pracovník Adite Sušice -  605 226 303, bozena.smilkova@diakonie.cz

Bc. Jana Dostálová, DiS. - koordinátor služby Adite Domažlice– 605 226 288, jana.dostalova@diakonie.cz

Veronika Stahlová, DiS. - doprovázející pracovník Adite Domažlice - 605 226 290, veronika.stahlova@diakonie.cz

PhDr. Markéta Čadová - koordinátor služby Adite Rokycany - 605 226 271, marketa.cadova@diakonie.cz

Mgr. Ivana Štruncová - doprovázející pracovník Adite Rokycany - 736 527 137, ivana.struncova@diakonie.cz

Pokud Vás naše služby zaujaly, podpořte naše aktivity např. zasláním jakékoli finanční částky na náš účet: 9339 9339 / 0800 pod variabilním symbolem 23. Pokud chcete vědět více o možnostech spolupráce či podpory, klikněte zde.

Jako podporu vnímáme i vaše ohlasy, děkujeme za ně!

V roce 2016 jsme mohli uspořádat letní tábory pro děti z pěstounských rodin díky podpoře Nadace Agrofert. Děkujeme!

nadace-agrofert-logo

LJ_Banner na HP Terén_bb_675x115