Adite pro náhradní rodiny

Je jednou ze služeb, kterou poskytuje Diakonie Západ.  Jejím posláním je doprovázet pěstounské rodiny při vytváření bezpečného a harmonického prostředí pro zdravý vývoj dětí. Služby jsou poskytovány bezplatně a diskrétně přímo v domácnostech či v atraktivním prostředí našich zařízení. Tým pracovníků vnímá náhradní rodinnou péči jako příležitost a šanci pro ohrožené děti.

Adite pro náhradní rodiny

Kapacita služby: 160 pěstounských rodin

Cílová skupina: děti v pěstounských rodinách, vlastní děti pěstounů, pěstouni

Typ poskytované služby: doprovázení pěstounských rodin poskytovaná na základě pověření k výkonu sociálně právní ochrany dětí

Působnost: Plzeňsko, Rokycansko, Nýřansko, Domažlicko, Horšovskotýnsko, Sušicko, Horažďovicko, Stříbrsko

Kontaktní adresa: Denisovo nábřeží 6, 301 00 Plzeň

E-mail: adite.zapad@diakonie.cz

Koordinátor služby: Mgr. Jiřina Ullmanová

E-mail:  jirina.ullmanova@diakonie.cz

Poskytované služby:

• doprovázení pěstounských rodin,
  • asistovaný kontakt dítěte s biologickou rodinou,
  • poradenství a psychologická pomoc,
  • vzdělávání pěstounů,
  • odlehčovací služby,
  • osvětová činnost.

V pěstounské rodině jsem doma
Cílem kampaně „V pěstounské rodině jsem doma“ je zvát příznivce, zájemce a širokou veřejnost na pravidelná setkání k otázkám pěstounské péče.  Setkání se účastní pěstouni, odborníci i pracovníci, kteří pěstouny doprovázejí.

Stáhněte si naši brožuru a leták:

Brozura pro zájemce o pěstounskou péči.pdf

Leták o službě Adite.pdf

Pokud Vás naše služby zaujaly, podpořte naše aktivity např. zasláním jakékoli finanční částky na náš účet: 9339 9339 / 0800 pod variabilním symbolem 23. Pokud chcete vědět více o možnostech spolupráce či podpory, klikněte zde.

Jako podporu vnímáme i vaše ohlasy, děkujeme za ně!

V roce 2016 jsme mohli uspořádat letní tábory pro děti z pěstounských rodin díky podpoře Nadace Agrofert. Děkujeme!

nadace-agrofert-logo

LJ_Banner na HP Terén_bb_675x115