Můj 1+0 pro osoby s postižením Plzeň

Je jednou ze sociálních služeb, kterou poskytuje Diakonie Západ. Nabízí dospělým lidem s mentálním postižením bydlení ve skupinové domácnosti s pomocí a podporou především v oblastech péče o domácnost, řešení osobních záležitostí, udržování a navazování sociálních vztahů do té míry, aby mohli žít samostatněji, obdobně jako jejich vrstevníci.

Kapacita služby: 6 lůžek
Cílová skupina: osoby s mentálním postižením,  ve věku od 18 do 60 let
Typ poskytované služby: pobytová sociální služba
Provozní doba: nepřetržitě
Působnost: Plzeň 3 - Jižní Předměstí
Bezbariérové: ne
Kontaktní adresa: Klatovská třída 131/26, 301 00 Plzeň
E-mail: chbplzen.zapad@diakonie.cz
Koordinátor služby: Mgr. Zdislava Svitáková
E-mail: zdislava.svitakova@diakonie.cz

Poslání

Posláním programu MŮJ 1+0 chráněné je poskytovat dospělým lidem s mentálním postižením dle jejich individuálních potřeb takovou podporu, kterou potřebují k tomu, aby mohli žít ve skupinovém či individuálním (párovém) bydlení s co nejmenší mírou asistence.

Cílová skupina

Služba je určena lidem od 18 – 40 let (při vstupu) s lehkým až středně těžkým mentálním postižením, se zájmem o život v běžném prostředí, s možností si zvolit si svůj životní styl a aktivně se zapojit do běžných každodenních aktivit. Dále je služba určena lidem, kteří jsou schopni samostatného pobytu v bytě.

Cíle služby

MŮJ 1+0 chráněné a podporované bydlení má za cíl přiblížit život lidí s mentálním postižením běžnému způsobu života s ohledem na jejich individuální potřeby a přání. Náš program se soustřeďuje především na nácvik sebeobsluhy, rozvoj vlastní osobnosti uživatele, podporu a porozumění občanským a lidským právům, podporu a udržení vztahu s rodinou a vrstevníky, začlenění do života místní komunity a podporu začlenění do pracovního procesu. Uživatelům služby rovněž poskytujeme ubytování.

Podpora

Pokud Vás naše služby zaujaly, podpořte naše aktivity např. zasláním jakékoli finanční částky na náš účet: 9339 9339 / 0800 pod variabilním symbolem 11. Pokud chcete vědět více o možnostech spolupráce či podpory, klikněte zde.

LJ_Banner na HP Terén_bb_675x115

NAZEV WEBU