Můj 1+0 pro osoby s postižením Přeštice

Je jednou ze sociálních služeb, kterou poskytuje Diakonie Západ. Nabízí dospělým lidem s mentálním postižením bydlení ve skupinové domácnosti s pomocí a podporou především v oblastech péče o domácnost, řešení osobních záležitostí, udržování a navazování sociálních vztahů do té míry, aby mohli žít samostatněji, obdobně jako jejich vrstevníci.

Můj 1+0 pro osoby s postižením v Přešticích

Kapacita zařízení:
 14 osob
Cílová skupina: dospělí lidé s jiným zdravotním postižením (lidé s diagnózou autismus), osoby s mentálním postižením ve věku od 18 do 60 let
Typ poskytované služby: pobytová sociální služba
Provozní doba: nepřetržitá
Působnost: Přeštice (klienty přijímáme z celých ZČ)
Bezbariérové: ne
Kontaktní adresa: Třída 1. Máje 525, 334 01 Přeštice
Vedoucí zařízení: Bc. Štěpánka Nozarová
E-mail:  stepanka.nozarova@diakonie.cz
E-mail: chbprestice.zapad@diakonie.cz
Koordinátor služby: Mgr. Zdislava Svitáková
E-mail: zdislava.svitakova@diakonie.cz

Dům - Tř. 1. máje 525
Dvoupatrový dům s půdní vestavbou, zahrada s malým domkem k technickým účelům. Jedná se o řadový dům nedaleko centra města. Chráněné bydlení je určeno pro dospělé lidi s lehkým a středně těžkým mentálním postižením a poruchami autistického spektra (vysoce funkční autismus), kteří zde mohou nalézt domov, potřebné zázemí a nutnou podporu, pomoc především v oblastech péče o domácnost, řešení osobních záležitostí a udržování a navazování sociálních vztahů, aby mohli žít samostatněji obdobně jako jejich vrstevníci. Dům je rozdělen na tři samostatné bytové jednotky. Uživatelé si své pokoje zařizují vlastním nábytkem, podle jejich představ, potřeb a rozhodnutí. Obyvatelé mohou dle své libosti přijímat návštěvy, rovněž mohou bez jakéhokoliv omezení odjíždět na návštěvy domů ke svým rodinám nebo za přáteli. Prádelna s pračkou jsou v technickém domku na uzavřené zahradě. Jedná se o vzdálenost cca 5 metrů od domu.

Byt 2+1 - Husova 1034
Byt o velikosti 2 + 1, k bytu náleží sklepní malý prostor. Jedná se o panelový dům v centru města. Chráněné bydlení v bytě 2 + 1 je určeno pro 2 až 3 dospělé lidi s lehkým a středně těžkým mentálním postižením a poruchami autistického spektra (vysoce funkční autismus), kteří zde mohou nalézt domov, potřebné zázemí a nutnou podporu a pomoc především v oblastech péče o domácnost, řešení osobních záležitostí a udržování a navazování sociálních vztahů, aby mohli žít samostatněji obdobně jako jejich vrstevníci. Chráněné bydlení je poskytováno v bytě formou individuálního bydlení. Byt je rozdělen na dva pokoje a kuchyň, včetně WC a koupelny. Uživatelé si své pokoje zařizují vlastním nábytkem, podle jejich představ, potřeb a rozhodnutí.

Služba je určena lidem, kteří jsou schopni žít částečně samostatně, není zajištěna 24 hodinová asistence. Asistenti jsou uživatelům k dispozici ve všední den od 7.00 do 20.30 hod. O víkendech a svátcích od 8.00 do 20.00. Služba je poskytována celoročně, včetně všech svátků.

Veřejný závazek

Informace k transformaci služby

Podívejte se na dokument ČT: Příběhy, které svět nevidí: Nerušte mé kruhy

Jak podat připomínku, stížnost - pravidla podání

Stáhněte si informační balíček pro zájemce o službu 318.5 KB

Pokud Vás naše služby zaujaly, podpořte naše aktivity např. zasláním jakékoli finanční částky na náš účet: 9339 9339 / 0800 pod variabilním symbolem 22. Pokud chcete vědět více o možnostech spolupráce či podpory, klikněte zde.

LJ_Banner na HP Terén_bb_675x115

NAZEV WEBU