Stacionář Klíček pro osoby s postižením

Je jednou ze služeb, kterou poskytuje Diakonie Západ.  Jejím posláním je pomocí rozvoje sociálních dovedností a pracovních návyků zvyšovat šance lidem s mentálním postižením při zapojení se do běžného života. Cílem služby je, aby s pomocí pracovníků stacionáře došlo u uživatelů k takovým změnám, které mohou napomoci k lepšímu začlenění do společnosti.

Stacionář Klíček pro osoby s postižením

Kapacita zařízení: 15 osob
Cílová skupina: osoby se středně těžkým až těžkým mentálním postižením i v kombinaci s tělesným postižením ve věku 18 až 45 let
Typ poskytované služby: denní stacionáře dle § 46 zákona 108/2006 Sb.
Působnost: Sušice a okolí (klienty přijímáme z celých ZČ)
Bezbariérové: ano
Kontaktní adresa: Pod Nemocnicí 116, 342 01 Sušice
Vedoucí zařízení: Bc. František Příbek
Mobil: +420 773 683 193
frantisek.pribek@diakonie.cz
dssusice.zapad@diakonie.cz
Koordinátor služby: Marie Šamanová
marie.samanova@diakonie.cz

Pondělí:   7:30 - 17:00
Úterý:       7:30 - 17:00
Středa:     7:30 – 17:00
Čtvrtek:    7:30 – 17:00
Pátek:       7:30 – 14:00

Služba poskytuje všechny základní činnosti podle vyhlášky č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č 108/2006 Sb.

Proto nabízíme:

Pracovní činnosti

Při tvorbě výrobků dochází k procvičování jemné motoriky, zvýšení úrovně manuálních dovedností, trénujeme výdrž u činnosti, samostatnost, trpělivost, získání zkušeností pro případné budoucí zaměstnání.

Vzdělávací programy

Rozvoj sociálních dovedností, které zvyšují šance klientů při zapojení do běžného života. Vybrané oblasti jsou zpracovány do jednotlivých tematických bloků. Po pochopení a osvojení si znalostí jednoho tématu navazuje další.

Odpolední volnočasové aktivity

Klienti se při volnočasových aktivitách odreagují, zjišťují co je baví, čemu se chtějí věnovat, co by si mohli přenést do svých domovů.

Naše motto

Chytíš-li člověku rybu, nasytíš ho na jeden večer, naučíš-li ho chytat ryby, nasytíš ho na celý život.

Pokud Vás naše služby zaujaly, podpořte naše aktivity např. zasláním jakékoli finanční částky na náš účet: 93399339/0800 pod variabilním symbolem 17. Pokud chcete vědět více o možnostech spolupráce či podpory, klikněte zde.

PomozteDetem_banner_ na web

NAZEV WEBU