Stacionář Soběkury pro osoby s postižením

Je jednou ze služeb, kterou poskytuje Diakonie Západ. Naším posláním je umožnit dospělým lidem s těžšími stupni poruchy autistického spektra a mentálního postižení zachovat přirozený denní rytmus a snižovat tak riziko sociální izolace, kterou jsou v důsledku svého postižení ohroženi. Při poskytování služby zachováváme důstojnost, klademe důraz na respekt a partnerský přístup ke klientům. Přistupujeme k uživatelům i vlastní práci s vědomím, že vždy je možné se někam posunout. Případné nezdary a nová poznání bereme jako šanci na zlepšení.

Stacionář Soběkury pro osoby s postižením

Kapacita zařízení: 18 osob (z toho 1 vozíčkář)
Cílová skupina: osoby s těžšími stupni poruchy autistického spektra a středně těžkým až těžkým mentálním postižením ve věku 18 až 50 let
Typ poskytované služby: denní stacionáře dle § 46 zákona 108/2006 Sb.
Působnost: Plzeň-jih (klienty přijímáme z celých ZČ)
Bezbariérové: ano
Kontaktní adresa: Soběkury 63, 334 01 Přeštice
Vedoucí zařízení: Eliška Cibulková
Mobil: +420 773 683 189
E-mail:  eliska.cibulkova@diakonie.cz
E-mail: dssobekury@diakonie.cz
Koordinátor služby: Marie Šamanová
E-mail: marie.samanova@diakonie.cz

Pondělí:   7:00 - 15:30
Úterý:       7:00 - 15:30
Středa:     7:00 – 15:30
Čtvrtek:    7:00 – 15:30
Pátek:       7:00 – 13:30

Služba poskytuje všechny základní činnosti podle vyhlášky č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č 108/2006 Sb.

Při poskytování služby sledujeme 2 hlavní cíle:

• Udržení dosažené úrovně v oblasti sociálních, sebe-obslužných a pracovních dovedností uživatelů služby, které jim umožňují pobyt i v jiném, než domácím prostředí, co nejdéle je možné.
  • Rozvinutí těch dovedností a schopností uživatelů, které jim umožňují se seberealizovat, přispívají k naplňování jejich potřeb a napomáhají sociálnímu kontaktu.

V rámci sociálně terapeutických služeb nabízíme:
tkaní na stavu, výrobu ručního papíru a další výrobu z něj, malování tašek, navlékání korálků a výrobu šperků z fimo hmoty, výrobu papírových briket, práce na zahradě a ve skleníku.

Relaxační aktivity:
zpívání s kytarou, poslech hudby, plavání, návštěvy solné jeskyně, výlety po okolí, letní tábory, zimní relaxace, relaxace ve Snoezelen místnosti, trávení volného času na sportovně relaxační zahradě.

Pokud Vás naše služby zaujaly, podpořte naše aktivity např. zasláním jakékoli finanční částky na náš účet: 93399339/0800 pod variabilním symbolem 19. Pokud chcete vědět více o možnostech spolupráce či podpory, klikněte zde.

Rekonstrukce Stacionáře Soběkury pro osoby s postižením proběhla díky projektu Regionálního operačního programu jihozápad:

Rekonstrukce denního stacionáře Radost v Soběkurech (CZ.1.14/2.5.00/05.01633)

Realizace byla ukončena 30. 11. 2011

Podporovatel