Diakonie Západ - Pomoc má mnoho tváří

VSTUPTE

LJ_Rodičovská poradna_banner_240x80

Dobrovolník – Stacionář Človíček program pro děti a mládež

Diakonie Západ hledá dobrovolníky pro Stacionář Človíček - program pro děti a mládež.

V tomto programu se staráme o děti a mládež s těžkým kombinovaným postižením od 3 do 26 let. Jedná se o klienty, kteří se sami bez pomoci druhé osoby nepřemísťují, a většinou se s nimi dorozumíváme alternativním způsobem komunikace. Všechny činnosti dobrovolník vykonává pod dohledem nebo po zaškolení pracovníkem Stacionáře Človíček.

Náplň práce:

Přímá práce s uživateli:

Vycházky s klienty (asistence venku), aktivity v zařízení – čtení, zpívání, motorické činnosti…Doprovod a asistence na akcích konaných mimo objekt stacionáře jako jsou společné výlety, exkurze, pobytové akce apod. Dobrovolník může klientovi pomáhat zvládat běžné úkony v péči o vlastní osobu, konkrétně při převlékání, při jídle a pití, při hygieně, při přesunu, při chůzi, při orientaci apod.

Dobrovolník zde získá praktické zkušenosti s prací s dětmi a mládeží s těžkým kombinovaným postižením, které může využít i ve svém případném profesním životě. Nabízíme také srdečné přijetí od klientů, pracovníků a výbornou atmosféru na pracovišti.

Kritéria a požadavky:

• Ochota pomoci.
  • Zdravotní stav umožňující vykonávat dobrovolnickou službu.
  • Spolehlivost.
  • Trestní bezúhonnost.
  • Věk nad 15 let.
  • VHODNÉ I PRO ZÁJEMCE V DŮCHODOVÉM VĚKU.
  • Aktivity probíhají zejména v dopoledních hodinách, max. do 14:00.

Nabízíme:

• Konzultace pro dobrovolníky.
  • Reference po ukončení činnosti.
  • Výběr činnosti dle zájmu dobrovolníka.
  • Možný termín nástupu: ihned
  • Místo výkonu dobrovolnické činnosti: Kralovická 35, Plzeň

Zájemci o dobrovolnictví se mohou hlásit elektronicky u koordinátorky dobrovolníků Veroniky Kapounové na dobrovolnik.zapad@diakonie.cz nebo na telefonním čísle 739 946 604. Případně přímo u vedoucí DS Človíček Evy Čermákové na eva.cermakova@diakonie.cz., 732 307 845.

Osobní pohovory proběhnou se zájemci po telefonické domluvě.

Místo:Stacionáč Človíček, Plzeň
Nástup:21. listopadu