Diakonie Západ radí na Veletrhu práce a vzdělávání

26. března 2021

Letošní Veletrh práce a vzdělávání, který je již tradiční regionální akcí, se přesouvá do online prostředí. Ve třech dnech (30. 3. až 1. 4. 2021) budou návštěvníkům nabídnuty služby poraden, přednášky nebo různé testovací kvízy a zaměstnavatelé vystaví ve virtuálních stáncích pracovní pozice ve svých firmách.

Diakonie Západ radí na Veletrhu práce a vzdělávání
26. března 2021 - Diakonie Západ radí na Veletrhu práce a vzdělávání

S rokem 2020 se u mnoha lidí stala situace na pracovním trhu velmi stresující a nepřehlednou. Spousta lidí přišla o práci, další si svou prací nejsou jisti. Se ztrátou nebo nejistotou v zaměstnání vyvstává hned několik problémů, ať už pracovně-právních, tak psychických. Návštěvníci si však mohou nechat poradit a pomoci, protože hned tři služby Diakonie Západ obohatí Veletrh práce a vzdělávání o své dlouholeté zkušenosti v poradenské oblasti.

bm_diakonie_logo_teren_pro_ohrozene_osoby_RGB_color

Terén pro ohrožené osoby (na webových stránkách pod názvem "Poradna pro cizince" bude radit ve dnech:

• 30. 3. v čase od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 17:00,
  • 1. 4. od 9:00 do 13:00.

bm_diakonie_logo_poradna_RGB_color

Poradna pro občany v nesnázích (na webových stránkách pod názvem "Poradna v těžkých životních situacích (občanská poradna)") bude návštěvníkům k dispozici ve dnech:

• 30. 3. a 31. 3. v čase od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 16:00,
  • 1. 4. od 9:00 do 12:00.

bm_diakonie_logo_plus_CMYK_color

Plus pro lidi v krizových situacích (najdete pod názvem "Poradna první  psychologické pomoci") a bude radit:

• 31. 3. v čase  od 9:00 do 16:00.

V případě, že budou chtít návštěvníci nějakou z poraden využít, stačí se připojit do uzavřené online místnosti (registrace konkrétních časů konzultací probíhají již od 23. 3.). Seznam všech poraden včetně témat, které se v rámci konzultací mohou řešit, je možné naleznout zde. Zájemci mohou také navštívit Facebookovou stránku Veletrhu práce a vzdělávání. Na závěr je dobré podotknout, že celá akce je pro návštěvníky zdarma, nemusí se tedy ostýchat se připojit, nechat si poradit nebo najít stabilní zaměstnání.