Klub Magnet válí v Lize férového fotbalu

23. října 2019

První říjnový víkend se v Klubu Magnet pro děti a mládež nesl ve fotbalové atmosféře. Již dvě sezóny tvoří klienti z Klubu Magnet v Chotěšově fotbalový tým, který se pravidelně účastní zápasů Ligy férového fotbalu.

Výjezd Klubu Magnet
23. října 2019 - Klub Magnet válí v Lize férového fotbalu

Jedná se o fotbalovou ligu s trochu jinými pravidly než u běžného fotbalu. V zápasech mezi jednotlivými nízkoprahovými kluby se dbá na týmovou spolupráci, respekt a zodpovědnost. Společně se tak nekope pouze za to, aby všichni hráli férově na hřišti, ale i v běžném životě.
Tým Klubu Magnet tak hrdě reprezentoval svůj klub a na zakončení fotbalové sezóny v Plzeňském kraji získal vítězný pohár za hru fair-play. Oceněním za jejich celoroční snažení byly nejen hmotné odměny, ale také účast na celorepublikovém finále a fotbalovém kempu v Českém Dubu u Liberce.
Tým FC Magnet se tak vydal za doprovodu pracovníků na víkendové fotbalové soustředění, na kterém ho čekalo velké finále proti vítězům ligy z Prahy, Ostravy a Olomouce. Finále s sebou přineslo spoustu zážitků, zkušeností a emocí. Jako nejmladší zúčastněný tým bojovali hráči velmi statečně a projevili svoji ohleduplnost a férovost vůči jiným týmům. Odměnou hráčům za vydařené finále byly také fotbalové workshopy a možnost navštívení fitness či vířivky přímo v ubytování.
V neděli na závěr proběhlo vyhlášení finále a tým FC Magnet reprezentující Plzeňský kraj skončil na krásném 3. místě.
Rozloučení probíhalo formou přátelských zápasů mezi jednotlivými týmy, čímž se podařilo v pozitivním duchu zakončit celé fotbalové soustředění. Avšak nová sezóna ligy je za dveřmi, proto se klienti Klubu Magnet již připravují na nové hrací dny, které je čekají na konci října.

Klub Magnet pro děti a mládež zřizovaný Diakonií Západ, je podporován Nadací rozvoje občanské společnosti z prostředků The Velux Foundations.