Kutílna bude vychovávat nové šikovné chlapy ve Stacionáři Klatovy!

15. června 2017

V úterý 6. června slavnostně otevřela pozvaným hostům své dveře zbrusu nově vybavená dílna ve Stacionáři Klatovy. Jelikož bude svým zaměřením a vybavením sloužit především mužům, tak si ji sami klienti pojmenovali Kutílna. Nové vybavení dílna získala díky šestému dobročinnému Klatovskému klášternímu bazaru, Městu Klatovy, Rotary klubu Klatovy, DDM Klatovy, Klatovskému okrašlovacímu spolku o.s. a Unileasing a.s.

Kutílna bude vychovávat nové šikovné chlapy ve Stacionáři Klatovy!
15. června 2017 - Kutílna bude vychovávat nové šikovné chlapy ve Stacionáři Klatovy!

Hosty ve Stacionáři přivítala jeho nová vedoucí Iveta Koutná. Samotného přestřižení pásky před vstupem do Kutílny se společně ujali budoucí kutilové a místostarosta města Klatovy Ing. Martin Kříž.

„V našem stacionáři se vždy pracovalo, ale jak to tak bývá, tak práce probíhala v provizorních podmínkách jako například na pomalovaném rozkládacím jídelním stole. Finanční dar z Klášterního bazaru byl pro nás obrovský vánoční dárek a sto jedna tisíc neskutečná částka,“ uvedla pracovnice stacionáře Jana Petrusová. „Z výtěžku jsme jako první pořídili pět vysokých pracovních stolů, u kterých se bude pracovat ve stoje a tak budeme částečně pracovat i na fyzické kondici našich klientů,“ doplnila Petrusová.

„Co jsme také nutně potřebovali byly skříně na ukládání jak výrobků, tak nářadí a materiálu. Celkově nábytek do dílny stál osmdesát tisíc a k němu jsme nakoupili ještě lupínkovou pilu na vyřezávání, elektrickou pilu, brusku, aku šroubovák a v neposlední řadě dva kufry s kompletním nářadím pro domácnost. Jsme moc rádi, že díky novému vybavení se otevře zase „další svět“ pro naše klienty. K takovýmto praktickým věcem se často ani doma nedostanou", popsala vedoucí Stacionáře Iveta Koutná.

Slavnostní otevření Kutílny svým vystoupením doplnili žáci literárně - dramatického oboru Základní umělecké školy Josefa Kličky. Žáky i všechny hosty nakonec klienti a zaměstnanci Stacionáře pozvali na malé občerstvení.

Kontakty:
Mgr. Tomáš Benda