Lidem v tíživé situaci poradíme a poskytneme finanční pomoc

5. června 2020

V Diakonii ČCE myslíme na ty, kdo žijí dlouhodobě v tíživé sociální situaci a nyní se vlivem koronavirové pandemie potýkají s existenčními problémy.
Veřejná sbírka vyhlášená Diakonií ČCE, pomáhá lidem, které zasáhla koronavirová pandemie a bezpečnostní opatření přijatá vládou ČR.

Lidem v tíživé situaci poradíme a poskytneme finanční pomoc
5. června 2020 - Lidem v tíživé situaci poradíme a poskytneme finanční pomoc

Přišli jste o zaměstnání nebo se vám výrazně snížily příjmy a dostali jste se do obtížné životní situace? Nemáte finanční prostředky na zajištění základního živobytí (nájem, potraviny, léky)?

Kontaktujte naši poradnu, kde vám poradíme, jak vaši obtížnou životní situaci řešit, a v případě potřeby také, jak požádat o finanční pomoc Diakonie ČCE.

Pro koho je pomoc nejčastěji určena:

• matky a otcové samoživitelé
  • rodiny, které se ocitly ve finanční nouzi
  • lidé, kteří přišli o zaměstnání nebo se jim výrazně snížily příjmy
  • lidé s nízkými příjmy
  • senioři v tíživé životní situaci a osoby se zdravotním postižením

Jak o pomoc požádat:

Pracovník občanské poradny s vámi probere detailně vaši situaci a poradí vám, jak využít veškerou dostupnou pomoc (např. sociální dávky, potravinová pomoc, podání žádosti o odklad exekuce). V případě nutnosti okamžité finanční pomoci s vámi vyplní žádost o finanční pomoc ze sbírky Diakonie ČCE. Finanční pomoc je určena na zajištění základních životních potřeb (nájem, potraviny, léky).

Omezení podpory

Pokud jste v insolvenci, potřebujme souhlas insolvenčního správce s podáním žádosti o finanční pomoc na konkrétní účel. V případě, že jste v exekuci, budeme hledat možnou formu pomoci na zajištění základních životních potřeb (např. potravinová pomoc), pokud budou vyčerpány jiné možnosti.

Do kdy lze o pomoc požádat

Žádosti o finanční pomoc lze podávat do 30. 6. 2020, nebo do vyčerpání prostředků veřejné sbírky. Žádosti posuzujeme průběžně.