Měsíc dobročinné závěti 13. 9. - 12. 10. 2019

13. září 2019

Koalice Za snadné dárcovství za finančního přispění Nadace Via vyhlašuje na období 13. září až 12. října Měsíc dobročinné závěti. Dárcům a dárkyním proplatí notářský poplatek za sepsání závěti. Jak to funguje najdete tady

Měsíc dobročinné závěti 13. 9. - 12. 10. 2019
13. září 2019 - Měsíc dobročinné závěti 13. 9. - 12. 10. 2019

Pomáháte za života? Pomáhejte i po něm

Sepsáním poslední vůle zabezpečíte především svou rodinu i své blízké. Navíc můžete díky daru ze závěti podpořit i činnost vybrané dobročinné organizace. Díky vašemu daru toho můžete dokázat ještě hodně.

Proč sepsat závěť

Existuje mnoho dobrých důvodů …

• Předejdete případným sporům ve své rodině.
  • Ulehčíte rozhodování svým blízkým. Každému darujete přesně to, co chcete, aby po vás zdědil.
  • Uchráníte svůj majetek pro své blízké nebo přátele.
  • Nadobro uděláte ve věcech svého dědictví jasno.
  • I třeba jen malý dar dobročinné organizaci vás pozitivně naladí, protože budete mít jistotu, že pomůžete tam, kde je to podle vás nejvíce třeba.

Jak sepsat závěť

I když se jedná o relativně jednoduchý úkon, je vždycky dobré poradit se s notářem. Zde najdete potřebné informace, na základě kterých se budete schopni rozhodnout, jak nejjednodušeji touto formou darovat na dobrou věc.

Více informací najdete v této brožuře, nebo na webu www.zavetpomaha.cz .

Poděkování paní Aleně Tolarové

Paní Alena Tolarová odkázala Diakonii v závěti finanční prostředky. Sama byla vdova a neměla děti, její majetek by tedy připadl státu. Proto se rozhodla sepsat závěť s notářem a vše darovat naší organizaci. O jejím daru jsme se dozvěděli až po její smrti a rozhodli jsme se ho věnovat na rekonstrukci domova pro lidi s postižením Radost v Merklíně. Domov je jedním z mála českých zařízení, které umožňují dospělým lidem s autismem a mentálním postižením žít v malých domácnostech s odbornou podporou. „Udělají se rozvody, topení, vymění se okna, přibude další koupelna a modernizuje se interiér. Klientům se také zvětší pokoje, kterých je tady jedenáct, a dáme do nich kvalitnější vybavení“ popisuje rekontrukci vedení Diakonie Západ. Děkujeme paní Tolarové a doufáme, že by měla z využití svého daru radost.

Uvažujete o daru ze závěti?

Pokud uvažujete o tom, že do své poslední vůle zahrnete Diakonii, kontaktujte nás. Rádi Vám poradíme, jak postupovat.