Náborové akce ochotných pomocníků pro Diakonie Západ

3. prosince 2018

Diakonie ČCE – středisko Západní Čechy kromě sociálních služeb v západočeském regionu nabízí i možnost stát se dobrovolníkem v jejích zařízeních v rámci programu Dobrovolnictví pro ochotné pomocníky, akreditovaném Ministerstvem vnitra ČR.

Náborové akce ochotných pomocníků pro Diakonie Západ
3. prosince 2018 - Náborové akce ochotných pomocníků pro Diakonie Západ

Kromě dlouhodobých dobrovolnických aktivit spolu s dobrovolníky realizujeme také krátkodobé aktivity, mezi které patří zejména Národní potravinová sbírka, sbírkové dny „Voda pomáhá“ nebo „Evropský den sousedů“.
V letošním říjnu a listopadu se uskutečnily dvě náborové akce na školách. S prezentací dobrovolnické služby jsme navštívili Vyšší odbornou školu Zdravotnickou a Vyšší odbornou školu zdravotnickou, managementu a veřejnosprávních studií v Plzni. Studenti se dozvěděli, jaké výhody přináší dobrovolnická služba v Diakonii Západ a v kterých zařízeních naší organizace se mohou stát dobrovolníky. Kromě dobrovolnictví jim byla představena služba Terén pro ohrožené osoby.
A výsledek? Více než skvělý! Zájem o dlouhodobou dobrovolnickou službu projevily 3 studentky. A přes dvacet ochotných pomocníků se přihlásilo k účasti na krátkodobých dobrovolnických příležitostech a s chutí se vrhnuli do příprav na Národní potravinovou sbírku, které se též naše organizaci již tradičně účastní.