Portréty osobností premiérově vystavuje Jiří Fořt ze Stacionáře Kvítek

16. října 2020

Výstavu „PORTRÉTY“ můžete od středy vidět v Hifiklubu v Klatovech. Autorem kreseb je Jiří Fořt, který je nejen hrdým občanem Švihova, ale také klientem Stacionáře Kvítek v Klatovech. Právě blízkost, a do jisté míry i náhoda, dala možnost vzniknout komunitní spolupráci v podobě ojedinělé výstavy.

Portréty osobností premiérově vystavuje Jiří Fořt ze Stacionáře Kvítek
16. října 2020 - Portréty osobností premiérově vystavuje Jiří Fořt ze Stacionáře Kvítek

Jednou jsme byli na procházce u nás v parku za stacionářem a koukali se na program zdejšího Hifiklubu. Majitelé Kosovi zrovna přijeli, tak jsme se s nimi dali do řeči. Během povídání jsem zmínila, že jsme společně ještě na žádné akci nebyli. Během rozhovoru došlo i na Jirku a jeho zálibu v malování. Paní Kosová nám nakonec navrhla, že by mohl ze svých obrazů v klubu uspořádat výstavu,“ přibližuje okolnosti vzniku spolupráce pracovnice Stacionáře Kvítek Monika Bošková.

Malíř se specializuje hlavně na portréty, jak už ukazuje sám název výstavy. „Jirka vzhlíží k různým osobnostem. Tím se i inspiruje při své tvorbě. Maluje například Karla IV., Karla Gotta, Rockyho nebo strážmistra Arazima z Četnických humoresek. Nejoblíbenější postavou je Freddie Mercury,“ doplňuje autorovo inspiraci k tvorbě koordinátorka stacionáře Iveta Koutná.

Výstava je přístupná veřejnosti při všech klubových pořadech do 28. února 2021.

Chci podpořit Diakonii Západ