Rodiny s dětmi nově získají Euroklíč v Arše!

19. června 2017

Pouze Euroklíč umí otevřít zámky speciálních toalet s příslušenstvím pro potřeby maminek s dětmi i handicapovaných. Právě rodiny s dětmi patří mezi ty, kteří musejí v pohybu překonávat překážky nebo mají zvýšené nároky na prostor a hygienu. A proto mohou tento speciální klíč získat zdarma. Pracovníci sociální služby Archa pro rodiny s dětmi, jej zájemcům rády vydají v plzeňské ambulanci v Prokopově 17!

Rodiny s dětmi nově získají Euroklíč v Arše!
19. června 2017 - Rodiny s dětmi nově získají Euroklíč v Arše!

Speciální toalety jsou situovány nejčastěji ve veřejných budovách (úřady, kulturní doby, obchodní centra, letiště, nádraží) a jsou řádně označeny. Určeny jsou nejen pro vozíčkáře a tělesně znevýhodněné, ale také pro maminky s kočárky nebo malými dětmi, diabetiky, stomiky, což se zatím mezi lidmi příliš neví. Mimo to lze s Euroklíčem ovládat také výtahy či schodišťové plošiny.

V ČR je vytvořeno 700 takových zařízení, z toho polovinu naleznete v Plzeňském kraji. V řadě zemí Evropy však počítají množství těchto speciálních toalet na desetitisíce. Více o tomto projektu naleznete na internetových stránkách www.eurokeycz.com.

Pokud jste rodina s dětmi a máte zájem získat Euroklíč, přijďte do Archy pro rodiny s dětmi v konzultačních hodinách, které naleznete na internetových stránkách www.diakoniezapad.cz.

Kontakty:
Mgr. Irena Macháčková
vedoucí služby Archa pro rodiny s dětmi
Mobil: +420 730 802 697
E-mail: irena.machackova@diakonie.cz