Rok 2022 v Poradně

22. prosince 2022

Je zima a vše v přírodě odpočívá. Končí další rok a přicházejí vánoční svátky. I tým našich poradců bude chvíli odpočívat, ale do poraden se svěží vrátí hned po Novém roce. Rádi bychom se ohlédli a trochu zrekapitulovali, jaký ten rok 2022 byl.

Rok 2022 v Poradně
22. prosince 2022 - Rok 2022 v Poradně

V Rokycanech, Plzni a Klatovech pomoc Poradny vyhledalo 590 klientů. Celkem pracovníci odvedli 1500 konzultací. Byli podporou a zdrojem informací při řešení dluhů, rozvodů, při žádostech o různé dávky a v mnoha dalších oblastech života. Po době covidové přišla doba energetická a přinesla novou škálu dotazů.

I tento rok se naši poradci  školili v rámci Asociace občanských poraden, aby mohli klientům poradit co nejlépe. Protože je jejich práce hodně o ověřování informací v zákonech a práci na počítači, byli i na kurzu „Aby záda nebolela“. Na besedách se setkávali např. s pěstouny nebo seniory.

A protože nejsou jen poradcemi, rádi by sdíleli i radost z toho, že v týmu přivítali jedno nové miminko a na druhé se těší. Poradenský tým je zkrátka pořád živý a ve vývoji.

Děkujeme, že se s důvěrou obracíte na naši Poradnu pro občany v nesnázích, která vám přeje klidný závěr roku a do toho nového vše dobré.