Voda měla pomáhat na půlmaratonu, kraj naštěstí svoji podporu poskytl

27. dubna 2020

Šestý ročník půlmaratonu Plzeňského kraje byl v návaznosti na rozhodnutí vlády zrušen.
Diakonie Západ se jej měla zúčastnit se svých charitativním projektem „Voda pomáhá“ s cílem získat finance na podporu Stacionáře Plamínek v Merklíně. Rozhodutím Plzeňského kraje o tuto podporu Diakonie Západ nepřišla.

Voda měla pomáhat na půlmaratonu, kraj naštěstí svoji podporu poskytl
27. dubna 2020 - Voda měla pomáhat na půlmaratonu, kraj naštěstí svoji podporu poskytl

Již pošesté měl ožít areál Škodalandu v Plzni-Liticích tradičním rodinným závodem nazvaného Půlmaraton Plzeňského kraje. Akce se měla uskutečnit v sobotu 18. dubna 2020. Z důvodů opatření nařízených vládou České republiky byla tato sportovně-společenská akce – stejně jako stovky jiných – zrušena.  Diakonie Západ tak přišla o možnost participovat na akci a dodat balenou vodu účastníkům závodu v rámci projektu „Voda pomáhá“.

Plzeňský kraj naštěstí zareagoval vstřícně a změnil formu podpory pro tuto charitativní akci a vodu zakoupenou pro běžce věnoval potřebným. Voda byla dodána např. klientům s kombinovaným postižením do pobytových zařízení nebo do služby Jubilata pro osoby potřebující péči, která rozvezla vodu seniorům.

Tímto velmi vstřícným krokem zajistil finanční podporu projektu Stacionáře Plamínek v Merklíně, ve kterém bude provedena úprava bezbariérových prostor - konkrétně půjde o vybudování nového výtahu pro hendikepované klienty.

„Pod symbolickým heslem ,vytáhni se s výtahem´ se Plzeňský kraj vytáhl částkou 19 440 korun, za kterou moc děkujeme. Když jsem rozvážela vodu a viděla jsem tváře obdarovaných osob, velmi mě to dojalo. V daný okamžik se mi opět potvrdilo, že pomoc má mnoho tváří,“ zmínila Martina Skutková z Diakonie Západ.

Děkujeme, že pomáháte s námi!
Diakonie Západ

Plzeň, 23. dubna 2020