Naši činnost realizujeme pouze v souladu s těmi to zásadami:

Individualizace

• Obsah činností, které uživatel dělá, vychází z individuálních představ a potřeb uživatele.
  • Pracovníci při poskytování služby konkrétnímu uživateli vychází z dohodnutého (individuální plán).
  • Pracovníci jsou si při poskytování služby vědomi toho, že každý člověk je jiný

Důstojnost

• Náplň odpovídá tomu, že uživatel je dospělý člověk.
  • Pracovníci při poskytování služby ctí pravidla soukromí (např. klepání před vstupem do pokoje, domluva na oslovování, manipulace s osobními věcmi se svolením či vědomím uživatele apod.).
  • Při dopomoci s osobní hygienou jsou si vědomi, že vstupují do intimní zóny uživatele, proto jednají citlivě a diskrétně.
  • Uživatelovy potřeby pracovníci nezlehčují, nebagatelizují, nezesměšňují.
  • Pracovníci při pomoci a podpoře užívají strategií vhodných pro práci s dospělým člověkem (přímo úměrné fyzickému věku)

Spolupráce

• Spolupráce mezi sebou (týmová).
  • Spolupráce s uživatelem (partnerský přístup).
  • Spolupráce s dalšími vhodnými osobami nebo institucemi.
  • Spolupráce s rodinou.

Přiměřenost

• Při poskytování služby dávají pracovníci pouze takovou míru podpory, kterou uživatel potřebuje (nedělají za něj to, co umí).
  • Pracovníci ve svém přístupu vychází jak z aktuální míry uživatelových schopností, tak ze skutečnosti, že jde o dospělého člověka.
  • Pracovníci poskytují péči a podporu s ohledem na užitek pro uživatele služby a přijatelnost rizika.

Cíle, kterých chceme dosáhnout:

Hlavním cílem, který sledujeme, je, že uživatelé našich služeb žijí životem, co nejvíce podobným běžnému životu vrstevníků tzn. v průběhu dne se věnují, jak pracovním a sebe-rozvojovým aktivitám, tak i svým zájmům, udržují kontakt s veřejným a společenským životem, vztahy s rodinou i místní komunitou a využívají v co nejvyšší možné míře veřejně dostupných služeb.