Příběh: Všechno zlé je přeci jen k něčemu dobré
Šest klientů z pobytové sociální služby chráněné bydlení Můj 1+0 pro osoby s postižením Plzeň se z důvodu ukončení poskytování této služby, v polovině roku 2016 ocitlo ve velmi těžké situaci, kdy nevěděli, kde budou bydlet a co s nimi bude.

Jsme moc rádi, že se vše podařilo vyřešit a každý z nich našel své nové zázemí. Jeden klient je ve velmi podobné sociální službě, kterou opustil. Dvě klientky se vrátily zpět do rodin, ale využívají Foru pro osoby s postižením a připravují se na samostatné bydlení.

Velmi hrdí jsme na tři klienty, kteří bydlí úplně samostatně, a naše služba jim zajišťuje asistenci pouze v těch činnostech, které neumí nebo nezvládají.

Pan M. F. a pan M. H. se společně domluvili, že zkusí spolu bydlet. Vybrali hezký a cenově nejdostupnější městský byt 2+1, kde má každý svůj pokoj a společnou kuchyni a sociální zařízení. Potřebují asistenci např. při nákupech, vaření a hospodaření s financemi. Asistent k nim dochází přibližně 3x týdně a věnuje se každému z nich individuálně. Oba jsou velice spokojeni se svým způsobem života a daří se jim velmi dobře. Rozhodli se udělat krok, dá se říci do neznáma a ten se vyplatil, získali tím jimi velmi ceněnou samostatnost. A my ve službě Fora jsme moc rádi, že jsme s nimi neztratili kontakt a můžeme být u toho!