sOCIÁLNÍ PRACOVNÍK V KLUBU FONTÁNA PRO DĚTI A MLÁDEŽ

Diakonie Západ hledá zaměstnance do nízkoprahového Klubu Fontána.

Typ vztahu: práce na plný úvazek Místo: Domažlice
Nástup: duben 2021 nebo dle domluvy Výběrové řízení: ano

Co je to vlastně Klub?

Nízkoprahový klub neboli „nízkopraháč“ (odborně nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, někdy také NZDM) je sociální služba určená dětem a dospívajícím. Nízkoprahové kluby pro děti a mládež jsou pro dospívající zázemím s možností scházet se s vrstevníky, místem pro vlastní aktivity (např. zkoušku kapely, zorganizování turnaje ve stolním fotbale nebo místem kde se můžou schovat před světem). Výraz nízkoprahový znamená „dostupný, neodrazující od vstupu". Pracovníci nízkoprahových klubů poskytují mladým lidem pomoc a podporu v obtížných i každodenních situacích a také usilují o to, aby mladí lidé obtížné situace zažívali v co nejmenší míře a byli si vědomi potenciálních rizik.

Jaký má být nový kolega?

• mít vystudován obor sociální práce, sociální pedagogika nebo příbuzné obory dle zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách nebo být studentem těchto oborů
  • uvítáme ale i zájemce bez této kvalifikace, kteří mají vztah s dětem a mládeži, jsou aktivní a ochotní se učit
  • být komunikativní a být připraven na otevřenost dospívajících
  • ke klientům Klubu přistupovat s respektem a laskavě, ale zároveň s jasnými hranicemi

Co ti můžeme slíbit?

• pracovní úvazek 1,0
  • nástup duben 2021 nebo dle domluvy
  • dovolená 5 týdnů
  • pracoviště Domažlice
  • pracovní doba: jednosměnný provoz od pondělí do pátku
  • pravidelné vzdělávání, supervize, zapojení do inovativních projektů a aktivit

Pracovník bude zařazen na pozici:

• sociální pracovník (VŠ nebo VOŠ vzdělání v oboru dle zákona 108/2006 Sb.; mzda od 25 000 Kč) nebo
  • pracovník v sociálních službách (SŠ vzdělání; mzda od 23 000 Kč)

Tato nabídka Vás zajímá, ale nejste si jistí, jestli je to ta pravá práce pro Vás? V rámci výběrového řízení budete mít možnost vidět provoz Klubu v rámci stáže na jeden pracovní den a práci si tedy předem vyzkoušet.

Pošlete svůj životopis e-mailem na: 7.AuRW.gblxy.Z4WH_vk1~da0snzR229g

Více informací také na adrese: Sociální pracovník v Klubu Fontána pro děti a mládež (lmcg2.com)